Chios Mastiha is de natuurlijke hars van de Pistacia Lentiscus variant Chia. Deze boom groeit alleen op het Griekse eiland Chios. De naam is beschermd door de Europese Unie, vergelijkbaar met Champagne en Parmaham. Onze producten zijn voorzien van een PDO originaliteitslabel. Mastiha wordt met de hand geoogst en verwerkt. Dit proces dat al duizenden jaren binnen families op Chios wordt doorgegeven staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Mastiha anti-oxiderende, anti-bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Chios Masticha draagt bij aan een gezond spijsverteringssysteem en heeft positieve invloed op mondhygiëne. Mastiha is als kruidengeneesmiddel erkend door en geregistreerd bij de European Medicines Agency, het registratiebureau van medicijnen van de Europese Unie.

Mastiha wordt al duizenden jaren gebruikt. Er wordt al door Hippocrates geschreven over de positieve invloed op de gezondheid van Mastiha. Toepassingen zijn er in verschillende vormen: als natuurlijk kauwgom, als specerij in de keuken, in voeding, in haar- en huidverzorging en als natuurlijk gezondheidssupplement.

Chios Mastiha is 100% natuurlijk en wordt verwerkt tot poeder of gedestilleerd tot olie. De Mastiha wordt in verschillende concentraties in de producten verwerkt. Onze Art of Nature capsules bijvoorbeeld bevatten 100% Chios Mastiha. Al onze Art of Nature producten worden geproduceerd met topkwaliteit Chios Mastiha. Hierdoor wordt een optimale werking gegarandeerd.